تنباکو
در مقاله تنباکو به چه موضوعاتی میپردازیم:
در این مقاله، ابتدا به معرفی تنباکو و همچنین تاریخچه استفاده از آن میپردازیم. سپس به تشریح مواد مخدر موجود در گیاه، به ویژه نیکوتین، که عامل اصلی و مسئول ایجاد وابستگی و تأثیرات مختلف بر بدن هست، میپردازیم.
سپس، به تفصیل عوارض استفاده بلندمدت از تنباکو برای سلامت را بررسی خواهیم کرد. در اینجا، عوارض مرتبط با سیستم تنفسی از جمله سرطان ریه، بیماریهای تنفسی مزمن و آسم را مورد بررسی قرار میدهیم. علاوه بر آن، اثرات تنباکو بر سیستم قلب و عروق، باعث افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی و سکته میشود که به آنها نیز پرداخت میکنیم.
در انتها، به بررسی راههای کنترل و مقابله با مصرف تنباکو میپردازیم. آگاهیزنی، تنظیم قوانین محدودیت مصرف و ارائه خدمات درمانی و پشتیبانی به افراد وابسته به تنباکو، از جمله راهکارهای مهم در این زمینه هستند.
تنباکو چیست؟
تنباکو یا توتون گیاهی با برگهای پهن است که در اصل در آمریکای شمالی و جنوبی رشد میکرد و امروزه در سراسر جهان کشت میشود. نام این گیاه به برگهای خشک و بریده شدهٔ این گیاه هم گفته میشود. مصرف اصلی این گیاه تدخین دود حاصل از سوزاندن برگهای خشک آن است که دارای نیکوتین است.
تنباکو دارای ماده شیمیایی به نام نیکوتین است که با مصرف آن “هجوم لذت بخشی” به کسی که آنرا مصرف کرده است می دهد و در نتیجه مردم سراسر جهان قرن هاست که به این گیاه اعتیاد داشته اند . نیکوتین ترشح آدرنالین در مغز را تحریک می کند و این همان هجوم یا ضربه ، نیکوتینی است که مردم سالهاست به دنبال آن هستند و به آن معتادند . تنباکو یا توتون معمولاً با استنشاق دود حاصل از سوزاندن آن مصرف می شود و با استفاده از سیگار یا وسایل مصرف تنباکو مانند پیپ سوزانده می شود ، همچنین می توان آن را به صورت تنباکو جویدنی یا دم کشیدن استفاده کرد.
از دهه ۱۹۳۰ مشخص شده است که تنباکو ماده خطرناکی است نه تنها برای افرادی که آن را مصرف می کنند ، بلکه برای افرادی که در اطراف مصرف کنندگان قرار دارند نیز با بسیاری از عوارض جانبی جدی همراه است. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.
انواع طعم های تنباکو قلیان
تعداد طعم های قلیان بسیار زیاد هستند ولی به دو دسته اصلی تنباکو سنگین و تنباکو سبک تقسیم میشوند . طعم های قلیان یا قلیون دارای طبع نیز هستند که آن هم میتوان به چهار دسته کلی تقسیم کنیم . تنباکو سنگین و گرم ، تنباکو سنگین و خنک ، تنباکو سبک و گرم ، تنباکو سبک و خنک نیز طبع های قلیان به حساب می آیند .
تنباکو های قلیان از زمان قدیم بسیار محبوب بودند و مردم بخاطر محبوب بودن قلیون شروع به طعم دار کردن تنباکو ها کردند که با پیشرفت زمان و علم ، این صنعت بشدت بروز گردید و طعم های بسیار زیادی با کیفیت طعم بالا و ترکیبات هیجان انگیز میوه ای بوجود آمد . طعم های محبوب ترکیبی مانند دوسیب آلبالو ، پرتقال خامه ، هندوانه آدامس و بسیاری طعم دیگه طرفداران زیادی پیدا کرده اند رو میتوانیم مثال بزنیم .
بیشتر بخوانید: (برای خواندن و دریافت اطلاعات بیشتر درباره طعم های تنباکو قلیان کلیک کنید)
ریشه کلمه تنباکو
کلمهٔ اسپانیایی و پرتغالی تنباکو به نظر میرسد ریشه در زبان تاینو، از خانوادهٔ آراواکان در کارائیب داشته باشد. گفته میشود در زبان تاینو، این کلمه به یک سطح از برگهای تنباکو ، یا به تاباگو، (نوعی پیپ به شکل Y )برای کشیدن دود تنباکو اطلاق میشود.
به هر حال کلمات مشابهی در زبانهای اسپانیایی، پرتغالی و ایتالیایی از سال ۱۴۱۰ برایگیاهان داروییاستفاده میشده که به نظر میرسد از کلمهٔ عربی تَبَغ گرفته شده باشد. این کلمه از قرن ۹ به گیاهان دارویی مختلفی اطلاق میشده.
پرورش تنباکو چگونه است؟
روشهای بسیاری برای پرورش این گیاه وجود دارد ولی تمامی گیاهان تنباکو نیازمند مراقبت شدید هستند تا گیاهی با کیفیت به دست آید.
- تخم تنباکو را باید پیش از کشت با کود،آرد ذرت و پنبه مخلوط کرد. در نواحی گرم، تخمها به پارچهای پنبهای پوشیده میشوند ولی در نواحی سرد این کار به وسیله پشم شیشه انجام میگیرد.
- در اکثر نواحی کوهستانی با رطوبت متوسط، گیاه در عرض ۶ الی ۱۰ هفته، حدوداً ۲۰ سانتیمتر رشد میکند و در طول این مدت، ۴ تا ۶ برگ روی نشا ظاهر میشود. در این مرحله گیاه آمادهٔ انتقال به کشتزارهایی است که از قبل به دقت آماده شده و کود داده شدهاند.
- هنگامی که بوتهها شروع به گل دادن کردند، نوک هر یک قطع میشود تا برگها کلفتتر و پررنگ تر شوند. ۳ یا ۴ ماه پس از قرار دادن نشا در کشتزار، گیاه آماده برداشت است.
- برای درو دو روش به کار میرود. چیدن برگ رسیده یا بریدن ساقه:
- چیدن برگ رسیده: در این روش، هر برگ بهطور جداگانه کنده میشود. هر هفته ۲ تا ۴ برگ از یک بوته برداشته میشوند که این نوع برداشت، ۵ تا ۸ هفته به طول میانجامد.
- بریدن ساقه: در این روش، پس از بزرگ شدن برگها، گیاه از ساقه چیده میشود.
- بعد از درو کردن، تنباکو به اصطلاح باید بهبود یابد. هدف این کار، خشک کردن برگها و ایجاد رنگ حقیقی در آنها است. یک برگ تنباکو به وسیله حرارت، هوا یا خورشید قابل بهبود یافتن است.
- بهبود با حرارت: در این روش، برگهای سبز تنباکو در یک انبار کاه عایق دار کوچک که توسط بخار، گرم میشود آویزان میشوند.
- بهبود با هوا: این روش برای برگهایی که به روش چیدن ساقه درو شده باشد، مفید است که باید در معرض هوا قرار گیرد.
- بهبود با خورشید: سایر اشکال تنباکو در مجاورت با نور خورشید بهبود مییابند بدین صورت که باید مقابل خورشید آویزان شوند.
- مرحله نهایی، که به انگلیسی aging (جا افتاده کردن) نامیده میشود، مرحله مراقبت از برگهای بهبود یافتهاست که برای جا افتادن برگها و بهتر شدن طعم آنها صورت میگیرد.
(شما میتوانید با تنها یک کلیک تنباکو مورد علاقه خودتان رابه صورت عمده خریداری کنید)
تاریخچه استفاده از تنباکو
تنباکو یا توتون از ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد توسط انسان ها مورد استفاده قرار گرفته است و مردم جهان از آن به عنوان یک منبع مواد شیمیایی قوی و اعتیاد آور نیکوتین ، به صورت جویدن ، استعمال به شکل سیگار یا استنشاق دود استفاده می کردند.
تنباکو گیاهی است که از آمریکای شمالی و جنوبی سرچشمه گرفته و در قرون ۱۵ و ۱۶ میلادی به اروپا راه یافته است . در اوایل دهه ۱۸۰۰ تنباکو به عنوان مشوقی برای کارمندان و زندانیان مورد استفاده قرار می گرفت و دانستن تأثیر اعتیاد آور آن حتی به عنوان مجازات نیز تأیید نمی شد. تقریباً تخمین زده شده است که در آن زمان ۸۰-۹۰٪ از کارگران مرد سیگار می کشیدند . با تغییرات در جامعه در دهه ۱۹۲۰ شیوع استفاده از سیگار بین زنان بسیار افزایش یافت و از این رو تبلیغات زنان را هدف قرار دادند.
انواع توتون و تنباکو
در صنایع دخانیات ۴ نوع اصلی توتون و تنباکو وجود دارد که عبارتند از :
تنباکو ویرجینیا ، که محبوب ترین تنباکو در استرالیا می باشد و این نام از ایالتی در ایالات متحده آمریکا كه اولین بار این گیاه در آنجا رشد کرده است ، گرفته شده و هم اکنون در برزیل و زیمبابوه نیز پرورش می یابد. توتون ویرجینیا دارای مقدار زیادی قند است و قند موجود در این گیاه باعث می شود که دود سیگار حاصل از این تنباکو نسبت به سایر مارک ها شیرین تر باشد اما هنگامی که قند موجود در این گیاه می سوزد تعداد زیادی اسید مضر را تولید می کند . دود حاصل از تنباکو ویرجینیا ، نیکوتین آزاد تولید می کند. این بدان معنی است که نیکوتین اثر سریع تر و قویتری در مغز خواهد داشت اما دود آن نسبت به بقیه مارک های موجود در بازار بسیار شدیدتر است.
- تنباکو برلی ، توتون تلخی است که به سختی حاوی قند است و این گیاه در ایالات متحده آمریکا ، آمریکای مرکزی ، مالاوی و اوگاندا رشد می کند.
- تنباکو شرقی ، گیاهی مقاوم و کوچک می باشد . این توتون و تنباکو در خاورمیانه کشت می شود و بازار خاورمیانه را تحت تسلط دارد .
- تنباکو مخلوط ، مخلوطی از توتون های شرقی ، ویرجینیا و برلی می باشد
تنباکو چگونه تولید می شود؟
گیاه توتون و تنباکو قبل از اینکه برای مصرف انسان مناسب باشد باید مراحل مختلفی را طی کند. توتون و تنباکو بسته به نوع گیاهی که از آن استفاده شده است، به روش های مختلفی تولید می شود.
پخت اولین فرآیند لازم برای تهیه توتون جهت مصرف است. فرآیند پخت ، گیاه را برای پردازش خشک می کند و روش های تیمار و فرآوری توتون ، طعم ، قدرت و سختی تنباکو را تغییر می دهد. روش های مختلف درمان و فرآوری توتون و تنباکو نیز بر روی محتوای نیکوتین تأثیر می گذارد. محتوای نیکوتین و طعم آن نیز به نوع و قسمت برگ مورد استفاده بستگی خواهد داشت. هرچه برگ گیاه توتون بیشتر خشک شود ، مقدار نیکوتین در آن بیشتر خواهد بود و به طور کلی طعم غنی تری خواهد داشت .
تیمار گیاه توتون و تنباکو شامل آویختن گیاه تنباکو یا خواباندن آن و خشک کردن آن می باشد. در طی این فرآیند نشاسته موجود در برگ ها به قند تبدیل می شود و رنگ و بافت گیاه را تغییر می دهد.
(شما میتوانید با کلیک کردن روی ورود به فروشگاه وارد فروشگاه پر از تخفیف و بزرگ تنباکو قلیان شوید .)
تنباکو چگونه مصرف می شود؟
لازم به یادآوری است که هر چقدر دخانیات بیشتر مصرف شود ، پیامدهای خطرناک بیشتری برای سلامتی شما به همراه خواهد داشت . روش های مصرف تنباکو عبارتند از :
رایج ترین راه استنشاق دود حاصل از تنباکو استفاده از سیگارهای تولیدی است . در سال ۱۸۸۱ دستگاه تولید خودکار سیگار اختراع شد که تولید انبوه سیگار را امکان پذیر می کرد . در دسترس بودن بسته های سیگار ، به صورت راحت و قابل حمل از طریق تولید انبوه ، استفاده از تنباکو را به میزان قابل توجهی افزایش داد.
سیگارهای تولیدی به صورت انبوه تنها راه استنشاق دود تنباکو نخواهد بود . روش های دیگر برای استنشاق دود این گیاه عبارتند از :
- سیگار برگ
- رول های کوچک توتون خشک شده
- سیگارهای با طعم میخک که در اندونزی به طور گسترده دود می شود.
همچنین می توان توتون و تنباکو را بدون دود ، معمولاً از راه خوراکی یا بینی مصرف کرد. تنباکو بدون دود شامل تنفس خشک این گیاه ، تنفس مرطوب و تنباکو جویدنی است . گیاه خشک شده توتون و تنباکو به شکل پودر ، از طریق مخاط بینی استنشاق و جذب می شوند. تنفس مرطوب ، توتون آسیاب شده ای است که در دهان بین گونه و لثه نگه داشته می شود و نیکوتین آن از این روش جذب بدن می شود و تنباکوهای جویدنی را می توان مانند گیاهان مرطوب جوید یا فقط در دهان نگه داشت.
اگرچه در این روش های مصرف ، دود به ریه ها وارد نمی شود اما این به معنای خطرناک نبودن تنباکو نخواهد بود و مواد شیمیایی خطرناک از برگ های مصرف شده می تواند جذب بدن شود و منجر به ایجاد اعتیاد و انواع سرطان ها شود.
آیا تنباکو اعتیاد آور است؟
تنباکو به خودی خود اعتیاد آور نیست ، اما نیکوتین موجود در تنباکو بسیار اعتیاد آور است. هنگامی که فرد شروع به سیگار کشیدن می کند ، خصوصاً در سنین جوانی ، احتمال اعتیاد به تنباکو بسیار زیاد خواهد بود .
اگر افراد مصرف کننده سیگار از اثرات محرک و دلپذیر دود تنباکو لذت ببرند ، ممکن است به طور منظم سیگار بکشند. کسانی که به طور منظم سیگار می کشند تمایل دارند تعداد سیگارهای ثابت روزانه داشته باشند و به طور متوسط ، افراد معتاد به سیگار ، روزانه ۱۵ نخ سیگار می کشند .
وابستگی به نیکوتین شامل عوامل روانی و جسمی خواهد بود. عوامل روانشناختی شامل احساس لذت و هوشیاری است و افرادی که به طور منظم سیگار می کشند ممکن است یاد بگیرند که برای ایجاد این احساسات به تأثیرات نیکوتین احتیاج دارند . آنها همچنین سیگنالهای شرطی یا “محرک” هایی را برای استفاده از سیگار در خود ایجاد می کنند ، به عنوان مثال ، بعضی از افراد همیشه بعد از غذا یا وقتی احساس افسردگی یا اضطراب می کنند ، سیگار می کشند. این عوامل باعث ایجاد الگوهای رفتاری یا عاداتی می شود که تغییر در آنها بسیار دشوار خواهد بود .
اثرات منفی مصرف تنباکو بر سلامتی چیست؟
پزشکان در دهه های ۱۹۲۰-۱۹۳۰ متوجه افزایش سرطان ریه در انسان ها شدند که به نظر می رسد با دود کردن تنباکو مرتبط است. در دهه ۱۹۵۰ آزمایشاتی انجام شد که نظریه پزشکان را تأیید کرد اما با مخالفت شرکت های تولید کننده دخانیات و جامعه ، گسترش این اطلاعات محدود شد .
دود تنباکو حاوی بیش از ۴۰۰۰ ترکیب شیمیایی مختلف است که حداقل ۶۰ مورد از آنها به عنوان عوامل سرطان زا (عوامل ایجاد کننده سرطان) و ۳۰ مورد آنها فلزهای شناخته شده اند که برخی از آنها رادیواکتیو هستند .
تأثیرات فوری و کوتاه مدت ناشی از استعمال دخانیات بیشتر مربوط به ضربه نیکوتین است. نیکوتین ترشح آدرنالین را در بدن تحریک می کند که این ترشح باعث افزایش فشار خون ، تنفس (تنفس در دقیقه) ، ضربان قلب و ترشح گلوکز در بدن می شود . در دراز مدت ، اعتیاد به “نیکوتین” برای همه افراد سیگاری اجتناب ناپذیر خواهد بود ، به ویژه نوجوانان که در این مورد بسیار حساس هستند.
استعمال سیگار دلیل اصلی مرگ و میرهای قابل پیشگیری است (افراد سیگاری به طور متوسط ۱۴ سال زودتر از افراد غیر سیگاری می میرند). یک سوم سرطان ها به دلیل استعمال دخانیات می باشد و بیماری های مزمن ریه مانند آمفیزم و برونشیت مزمن ، بیماری های قلبی ، سکته مغزی ، حمله قلبی و آنوریسم نیز با استعمال دخانیات ارتباط مستقیم دارد.
تنباکو را چگونه در بدن احساس می کنیم ؟
نیکوتین موجود در دود تنباکو به سرعت به مغز می رود ، جایی که به عنوان یک محرک عمل می کند و ضربان قلب و تنفس فرد را افزایش می دهد ، دود تنباکو همچنین سطح اکسیژن موجود در جریان خون را کاهش می دهد و باعث کاهش دمای پوست می شود.
اثرات تغییر دهنده خلق و خوی نیکوتین در فرد ظریف ، پیچیده و قدرتمند است و برخی از افراد احساس می كنند كه استعمال سیگار به آنها كمك می كند تا هوشیاری و تمركز داشته باشند و همچنین به آنها كمك می كند تا آرام باشند. سیگار کشیدن باعث افزایش سطح ماده شیمیایی مغز به نام دوپامین می شود که احساس لذت را افزایش می دهد و میل به ادامه سیگار را تقویت می کند.
سیگار کشیدن و دود حاصل از آن می تواند چشم ، بینی و گلو را تحریک کند. دود تنباکو ممکن است باعث سردرد ، سرگیجه ، حالت تهوع ، سرفه و خس خس سینه شود و می تواند آلرژی و آسم را تشدید کند. سیگار کشیدن همچنین حس چشایی و بو را ضعیف می کند ، گرسنگی را کاهش می دهد و باعث تولید اسید بیشتر در معده می شود . هنگام سیگار کشیدن ، اثرات دود تنباکو در کمتر از ۱۰ ثانیه احساس می شود و فقط چند دقیقه طول می کشد.
علائم وابستگی جسمی به نیکوتین عبارتند از :
- میل به سیگار کشیدن در عرض چند دقیقه بعد از خواب بیدار شدن
- رتبه بندی مصرف اولین سیگار در روز به عنوان مهمترین
- سیگار کشیدن در فواصل منظم در طول روز
افرادی که به نیکوتین اعتیاد دارند ممکن است در برابر اثرات مطلوب آن تحمل داشته باشند و دیگر از سیگار کشیدن لذت نبرند ، اما سیگار کشیدن را ادامه می دهند زیرا هوس زیادی دارند و می خواهند از ترک نیکوتین جلوگیری کنند .
علائم ترک نیکوتین شامل تحریک پذیری ، بی قراری ، اضطراب ، بی خوابی و خستگی است و این علائم معمولاً طی دو هفته از بین می روند. برخی از افراد قادر به تمرکز نیستند و بعد از هفته ها یا ماه ها پس از ترک ، میل به سیگار کشیدن دارند. مطالعات همچنین نشان می دهد که عوامل ژنتیکی در اعتیاد فرد به نیکوتین نقش بسیار زیادی دارند.
درباره تنباکو خوانسار بیشتر بدانید ( خواندن مقاله )
بهتر است بدانید:
مصرف حدود ۴۰ میلی گرم نیکوتین خالص یا تقریباً مقدار نیکوتین موجود در دو سیگار بسیار کشنده است. با این حال ، هنگام سیگار کشیدن ، بیشتر نیکوتین می سوزد و فقط یک تا چهار میلی گرم در بدن جذب می شود. به همین ترتیب ، مقدار نیکوتین جذب شده از سایر اشکال درمان جایگزینی نیکوتین که برای کمک به افراد در ترک سیگار استفاده می شود ، کاملاً کمتر از سطح سمی خواهد بود .
زمانی تصور می شد که سیگارهایی که تار و نیکوتین کمتری دارند ، ضرر کمتری خواهند داشت. با این حال ، تحقیقات نشان داده است که سیگارهای به اصطلاح “سبک” نیز به همان اندازه باعث بیماری می شوند.
آیا مصرف تنباکو به صورت سیگار خطرناک است؟
مصرف دخانیات علت اصلی بیماری های قابل پیشگیری و مرگ و میر در جهان است. هنگامی که تنباکو سوزانده می شود یک تار (Tar) ، ماده ای قیر مانند و چسبنده تیره ، ترکیبی از صدها ماده شیمیایی ، از جمله سموم ایجاد کننده سرطان و اختلالات برونش تشکیل می شود. تار موجود در دود تنباکو در ذرات ریز آزاد می شود که به ریه ها و مجاری هوایی آسیب می رساند و دندان ها و انگشتان را لکه دار می کند. تار موجود در سیگار عامل اصلی سرطان های ریه و گلو می باشد (اگرچه نیکوتین ماده اصلی دخانیات است که باعث اعتیاد می شود ، اما باعث ایجاد سرطان نمی شود).
سوزاندن توتون و تنباکو همچنین باعث ایجاد مونوکسیدکربن (CO) می شود ، گاز سمی که شما نمی توانید آن را ببینید. هنگام استنشاق دود ، مونوکسیدکربن (CO) جایگزین اکسیژن در گلبول قرمز خون می شود. در حالی که نیکوتین موجود در دود سیگار ، ضربان قلب را افزایش می دهد و باعث کار بیشتر قلب می شود ، مونوکسید کربن اکسیژن اضافی مورد نیاز قلب را از بین می برد و این یکی از راه هایی است که سیگار کشیدن در ایجاد بیماری های قلبی نقش دارد.
بهترین روش ترک تنباکو
اختلال مصرف تنباکو یکی از رایج ترین و کشنده ترین و پرهزینه ترین انواع اعتیاد به مواد است هم چنین یکی از اختلالاتی است که بیش از همه مورد غفلت واقع می شود مخصوصا از سوی روان پزشکان. زیرا به رغم تحقیقات اخیر که نشان می دهند بین اعتیاد به تنباکو و سایر اختلالات مصرف ماده وجوه مشترک وجود دارد، اعتیاد به تنباکو با اعتیاد به سایر انواع مواد تفاوت های خاصی دارد.
ترک تنباکو مشکلات رفتاری ایجاد نمی کند به همین علت تعداد انگشت شماری از معتادان به تنباکو برای روان درمانی مراجعه می کنند یا راجاع داده می شوند. تنباکو یک داروی قانونی است و افرادی که مصرف تنباکو را ترک کرده اند این کار را بدون درمان انجام داده اند. بنابراین یک عقیده ی رایج اما اشتباه این است که بر خلاف الکل و سایر مواد غیر قانونی اکثر مصرف کنندگان تنباکو به درمان نیاز ندارند.
اثرات طولانی مدت استفاده از تنباکو بر سلامتی چیست؟
همه اشکال تنباکو باعث ایجاد خطرات طولانی مدت در سلامتی می شود. این خطرات بیشتر برای افرادی است که از دخانیات دودی مخصوصاً سیگار استفاده می کنند و خطر اثرات طولانی مدت با مقدار سیگار کشیدن و مدت زمان سیگار کشیدن در فرد افزایش می یابد. اثرات طولانی مدت دود تنباکو موجود در سیگار بر سلامتی عبارتند از :
- سیگار کشیدن علت اصلی سرطان ریه می باشد
- خطر سرطان روده بزرگ ، دهان ، گلو ، لوزالمعده ، مثانه و دهانه رحم را افزایش می دهد
- باعث بروز بیشتر موارد برونشیت مزمن و آمفیزم می شود
- دلیل اصلی بیماری های قلبی و سکته مغزی می باشد
- خطر مشکلات پزشکی در دوران بارداری را افزایش می دهد (به عنوان مثال ، سقط جنین ، خونریزی ، جفت سرراهی و بهبودی ضعیف) و خطر کمبود وزن یا مرگ نوزاد را افزایش می دهد
- باعث پوکی استخوان (نازک شدن استخوان ها) می شود
- خطر مشکلات گوارشی را افزایش می دهد
بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد و باعث می شود افرادی که دود تنباکو را استنشاق می کنند بیشتر در معرض سرماخوردگی ، آنفولانزا و ذات الریه قرار بگیرند. میزان ویتامین C در بدن را کاهش می دهد که ممکن است باعث شود زخم های پوستی در بدن ایجاد شود که ترمیم بسیار کندی دارند و می تواند باعث گرفتگی عروق در پاها شود.
عوارض مصرف دخانیات در مردان و زنان
۱. سرطان
دود سیگار و سموم آن روی سیستم ایمنی و سایر اندامهای بدن، از دهان و بینی گرفته تا ارگانهای حیاتی مانند کبد، کلیه و… تاثیر میگذارد و خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش میدهد. اگر سیگار کشیدن را کنار بگذارید، بعد از ۱۰ تا ۲۰ سال احتمال ابتلا به اکثر سرطانها کاهش مییابد. با این حال، ممکن است هنوز بیشتر از کسانی که هرگز سیگار نکشیدهاند در معرض خطر ابتلا به این بیماری باشید.
۲. بیماریهای تنفسی در عوارض مصرف دخانیات
پزشکان و متخصصان سیگار کشیدن را مهمترین عامل بروز بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) میدانند. این بیماری پیشرونده است و به طور جدی سلامت ریهها را تهدید میکند. سیگار خطر ابتلا به سرطان ریه را هم افزایش میدهد و باعث تشدید بیماریهای تنفسی از جمله آسم میشود. همچنین بر اساس تحقیقات، استفاده از آن با افزایش خطر ابتلا به بعضی از عفونتها مثل پنومونی (ذاتالریه) و سل مرتبط است.
۳. بیماریهای قلبی، عروقی و مغزی
دخانیات به قلب و عروق خونی آسیب میزند و خطر لخته شدن خون را افزایش میدهد که این موضوع میتواند در خونرسانی به قلب و مغز اختلال ایجاد کند. به همین دلیل، در افراد سیگاری احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و مشکلات مغزی بیشتر است. حتی دود دست دوم هم میتواند در بروز بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی نقش داشته باشد.
۴. دیابت
احتمال بروز دیابت نوع ۲ در افراد سیگاری ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از غیر سیگاریها است. مصرف دخانیات روی هورمون انسولین تاثیر دارد و شما را مستعد ابتلا به مقاومت به انسولین میکند. بهعلاوه، میتواند عوارض ناشی از دیابت را تشدید کند.
۵. تضعیف سیستم ایمنی بدن
افرادی که به مصرف دخانیات شامل سیگار، قلیان و… عادت دارند، بیشتر از سایر مردم دچار عفونتهای ویروسی و باکتریایی میشوند. چون سموم ناشی از این مواد باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن میشوند.
6. پوکی استخوان
سیگار روی سلامت استخوان تاثیر منفی دارد و باعث کاهش تراکم استخوان میشود. تحقیقات درباره عوارض مصرف دخانیات نشان میدهد که زنان سیگاری بیشتر از زنان غیر سیگاری در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند.
۷. مشکلات ناباروری در عوارض مصرف دخانیات
دخانیات سطح هورمونهای جنسی را در مردان و زنان کاهش میدهد، میل جنسی را سرکوب میکند، روی کیفیت اسپرم تاثیر منفی دارد و باعث اختلال نعوظ میشود. از سایر عوارض مصرف دخانیات در زنان میتوان به یائسگی زودهنگام، زایمان زودرس، تولد نوزاد کموزن، مردهزایی و حاملگی خارج رحمی اشاره کرد.
۸. بیماریهای دهان و دندان
در افراد سیگاری، از دست دادن دندان و حساسیت دندان یک بیماری بسیار شایع است. همچنین این افراد معمولا از بیماریهای لثه رنج میبرند. چرا که سیگار باعث التهاب بافت اطراف دندان میشود و خطر ابتلا به عفونتهای باکتریایی را افزایش میدهد.
۹. مشکلات شنوایی
سموم ناشی از مصرف دخانیات روی گردش خون نقاط مختلف بدن از جمله گوش داخلی تاثیر میگذارند. به همین دلیل، افراد سیگاری ممکن است از مشکلات شنوایی رنج ببرند.
۱۰. مشکلات بینایی
سیگار عصب بینایی را تحت تاثیر قرار میدهد و احتمال ابتلا به کاتاراکت (آب مروارید) و گلوکوم (آب سیاه) را افزایش میدهد. علاوه بر این، میتواند به دژنراسیون وابسته به سن ماکولا (تباهی لکه زرد) منجر شود. دژنراسیون ماکولا با آسیب شبکیه چشم همراه است.
عوارض مصرف دخانیات در کودکان و نوجوانان
تحقیقات زیادی در مورد عوارض مصرف دخانیات در بارداری انجام شده است. نتایج مطالعات مختلف درباره عوارض مصرف دخانیات بر جنین نشان میدهد که این محصول روی تکامل ریهها تاثیر منفی دارد.
از سوی دیگر، مشخص شده است که دود دست دوم میتواند خطر ابتلا به بعضی از بیماریها و مشکلات پزشکی را در کودکان افزایش دهد. از این مشکلات میتوان به سرفه کردن، خسخس سینه، حملات آسم، پنومونی، بیماری سل، برونشیت و کاهش عملکرد ریه اشاره کرد. بهعلاوه، در نوجوانانی که سیگار میکشند، در مقایسه با نوجوانان غیر سیگاری، ریهها کوچکتر و ضعیفتر هستند.
طمع های مختلف تنباکو تروی
تنباکو آدامس دارچین تروی ترکیبی از دو تنباکوی آدامس سبک و دارچین سنگین می باشد که به معرفی هر کدام از آنها میپردازیم. تنباکو آدامس یک طعم بسیار شیرین و فانتزی می باشد که شیرینی آن بسیار ملایم و دلنشین است. همچنین این تنباکو دارای عطر خوشایند و خنک مایل به گرم آدامس را دارد که باعث اذیت دیگران نمیشود. همچنین این تنباکو برای ترکیب با تنباکوهای دیگر به میزان دلخواه بسیار مناسب است. ترکیب این طعم با طعم هایی مانند نعنا، بلوبری، دارچین و… بسیار مناسب می باشد.
تنباکو تروی دارچین یک طعم سنگین و گرم قلیان محسوب می شود. این طعم به علت عطر و طعم خوبی که دارد بسیار مناسب از و فضا را با عطر خوش دارچین پر میکند. به علت سنگینی و گرمی این طعم با طعم های دیگر مانند آدامس، پرتقال، یخ و… ترکیب می شود. اما برای علاقه مندان به طعم های گرم و سنگین این طعم به تنهایی می تواند بسیار دلچسب باشد. همچنین شما می توانید از این طعم به صورت جداگانه برای ترکیب با دیگر طعم های مورد علاقه خوداستفاده کنید.تنباکو دوسیب: جز طعم های خیلی سنگین تنباکو می باشد که این طعم طرفداران بسیار زیادی بین دوستداران قلیان دارد .همچنین تنباکو دوسیب از بهترین و اصیل ترین طعم های تنباکو می باشد . در رابطه با محبوب ترین طعم تنباکو ، تنباکو دو سیب چه میتوان گفت . تنباکو دوسیب تروی TROY را امتحان کنید تا طعم اصیل تنباکو دوسیب را احساس کنید . ما مفتخریم که همواره تروی شی توانسته بهترین کیفیت هارا برای شما به ارمغان بیاورد.
بیشتر بخوانید: (برای خواندن و دریافت اطلاعات بیشتر درباره طعم های تنباکو قلیان کلیک کنید)
اصلا چرا تنباکو تروی را برای خریداری انتخاب کنیم؟
برای اینکه تنباکو تروی محصولی ترکیه ای می باشد که نماینده رسمی محصولات تروی تحت لیسانس آلمان می باشند و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. نکته ای که تنباکو تروی رو نسبت به سایر رقبا متمایز می سازد ، تنوع بالا در طعم تنباکو های سبک ، سنگین و ترکیبی آن ها است. همچنین تنباکو تروی قابلیت خرید آنلاین و تحویل به موقع را از همین سایت دارد که شما را با یک تجربه متفاوت در خرید آشنا می نماید.همچنین کمپانی تروی شی توانسته محصولات خود را به صورت عمده با پایین ترین قیمت در بازار عرضه کند.